DNA voor de professionele schilder en vakman,  DNA producten leveren wij vanaf 1 liter tot 1.000 liter.

Onze jarenlange expertise delen wij graag met onze klanten. Ontbreekt uw product?

Of heeft u interesse in producten onder private label? Wij bieden u een oplossing op maat. 

Op onze website ziet u per product een gebruikersomschrijving en een veiligheidsblad. 

Maak kennis met ons gehele assortiment,  heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Oplosmiddelen

Aceton

DNA Aceton is een veelgebruikt oplosmiddel en is met name bekend als nagellakremover. Alhoewel aceton licht irriterend is, is huidcontact minder erg dan bij vele andere oplosmiddelen. Door zowel zijn oplossend vermogen voor organische stoffen als zijn oplosbaarheid in water, is aceton wel in staat door de huidbarrière (vet) te dringen.

 

Daarnaast is DNA Aceton veel terug te vinden in verf- en lak verwijderaars en lijmen.

alcohol 70%

Onze hoogwaardige DNA Ethanol is de meest bekende soort alcohol. Iedereen heeft wel zo’n flesje in de kast staan. Als hulpmiddel bij huiselijke calamiteiten is het altijd handig om dit in huis te hebben.                     

In microbiologische laboratoria wordt een oplossing van 70% ethanol – en 30% water – als reinigingsmiddel voor laboratoriumtafels gebruikt

alcohol 96%

Onze hoogwaardige DNA Ethanol is de meest bekende soort alcohol. Iedereen heeft wel zo’n flesje in de kast staan. Als hulpmiddel bij huiselijke calamiteiten is het altijd handig om dit in huis te hebben.                     

In microbiologische laboratoria wordt een oplossing van 70% ethanol – en 30% water – als reinigingsmiddel voor laboratoriumtafels gebruikt

ammoniak 5%

DNA Ammoniak 5%  is een zeer effectief middel voor het ontvetten van schilderwerk.

Let op DNA Ammoniak is niet mengbaar met een ander product dan uitsluitend met water, ter voorkoming van een chemische reactie. Nooit mengen met bleekmiddel of andere chloorproducten.

 

Mengverhouding DNA Ammoniak 5%:

1 deel Ammoniak op 4 delen water.  

bleekmiddel

DNA Bleekmiddel voor het gebruik van hygiënisch reinigen van toilet, gootsteen en andere oppervlaktes. Pas op voor spetters, dit geeft irritatie op de huid en bleekt de kleding.

brandspiritus

DNA Brandspiritus ontvet en zorgt voor een streeploze reiniging van spiegels, tegels en ramen. DNA Brandspiritus is ook geschikt als brandstof voor fonduesets en rechauds. 

caustic soda

Problemen met uw afvoer? DNA Caustic Soda Parels zorgt voor het ontstoppen van de afvoer.

Gebruik 25% van de inhoud, strooi in de afvoer, met heet (kokend) water doorspoelen, totdat de inhoud is opgelost. Dit is ter voorkoming van het eventueel ontstaan van een klonterige massa.

Zo nodig deze handeling herhalen. 

Let op niet gebruiken op aluminium, lichte metalen, niet-hittebestendige kunststoffen, glas en zink. 

Demi water

DNA Gedemineraliseerd Water (Demiwater) is water, waaruit alle zouten en mineralen die doorgaans in leidingwater voorkomen, verwijderd zijn.

Voorkom kalkaanslag en gebruik  DNA Gedemineraliseerd Water voor het vullen van accu’s, stoomstrijkijzers, autoclave en luchtbevochtigers. DNA Gedemineraliseerd Water is ook geschikt in combinatie met ruitensproeier, antivries of spiritus.

isopropanal

DNA Isopropanol de ideale  ontvetter die snel verdampt en geen residu achterlaat. O.a. voor de reiniging van laboratorium tafels.  

kwastenreiniger

Voor het reinigen van kwasten, penselen en verfrollers is DNA Kwastenreiniger ideaal.

 

Na reiniging de kwast goed laten drogen en eventueel bewaren in een pot met rauwe lijnolie, hierdoor blijft de kwast zacht.

lampenolie

DNA Lampolie is een zeer zuivere paraffine olie. Deze duurdere variant van lampolie is op

basis van zuivere paraffine vervaardigd en is bij verbranding reukloos.

lijnolie gekookt

DNA Lijnolie gekookt, voor de behandeling van o.a. schuttingen en houten deuren. Ook geschikt voor de behandeling van plavuizen.    

lijnolie rauw

Voor het soepel houden van de kwasten en voor het impregneren van hout bent u met DNA lijnolie rauw aan het juiste adres 

petroleum

DNA Petroleum is een brandbare, kleurloze vloeistof die door distillatie verkregen wordt uit aardolie en vooral gebruikt wordt als brandstof voor olielampen en tuinfakkels .

DNA Petroleum wordt ook gebruikt als aanmaakvloeistof voor de barbecue en ontvettingsmiddel.

petroleum ether

Petroleumether of ligroïne is een mengsel van lichte koolwaterstoffen, dat verkregen wordt door distillatie van ruwe aardolie.
DNA Petroleum Ether is een oplosmiddel voor vetten, harsen, rubber en smeer.
Te gebruiken voor het oppoetsen en ontvetten van instrumenten, het verwijderen van pleisterresten op de huid en het verharden van weke likdoorns. DNA Petroleum Ether wordt ook gebruikt in Coleman campingbranders voor langere brandtijd tijdens uw vakantie.

schoonmaakazijn

Last van kalkaanslag in het doucheputje?

DNA Schoonmaakazijn is dé oplossing voor jou! Giet een beetje schoonmaakazijn op een sponsje en boen ermee over de aanslag. Binnen mum van tijd is de aanslag verdwenen. Ook is schoonmaakazijn erg handig om je waterkoker te ontkalken en de aanslag in de gootsteen weg te krijgen.

terpentine

Terpentine is een aardoliedestillaat en is geschikt als verdunningsmiddel voor synthetische lakken en olieverf.  DNA Terpentine is ook geschikt voor het verwijderen van verfresten en voor het schoonmaken van verfkwasten en verfrollers. DNA Terpentine heeft een goede werking bij het ontvetten van oppervlaktes.

Reinig eerst het oppervlak met DNA Terpentine voor een betere hechting van uw verf.

Niet geschikt als verdunningsmiddel voor latex verven en acrylverf.

thinner

Tolueen vrije thinner is te gebruiken als verdunner voor diverse lakken. DNA Thinner is behalve als verfverdunner ook geschikt als reiniger van kwasten en verfspuiten.

Lijmresten worden grondig verwijdert door het gebruik van DNA Thinner.

DNA Thinner heeft een goede werking bij het ontvetten van oppervlaktes.

Let op de risico’s bij het gebruik van Thinner. DNA Thinner is een zeer effectief middel, maar dient wel met zorg te worden gebruikt.  Niet alleen is de vloeistof zeer brandbaar, bij onvoldoende ventilatie kan zich een explosief gasmengsel vormen. Bij het inademen van dampen kan men duizelig worden. Thinner kan sommige ondergronden aantasten.  

Advies:  de ruimte goed ventileren en draag voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen. 

verfverdunner aromaatarm

DNA Verfverdunner Aromaat arm is minder milieubelastend.

Geschikt voor verwerking in synthetische grondverf en hoogglanslak. 

zoutzuur

DNA 10% zoutzuur en is een reinigingsproduct voor het verwijderen van cement- en kalkresten op natuursteen, gebakken tegels en baksteen. Niet geschikt voor toepassingen op kalkhoudende- en andere niet-zuurbestendige materialen.

wasbenzine

DNA Wasbenzine is een oplosmiddel dat bestaat uit verzadigde koolwaterstoffen en wordt gebruikt voor het ontvetten van vlekken en bij het schoonmaken en reinigen.

DNA Wasbenzine kan ook gebruikt voor het verwijderen van stickers en (oude) stickerresten.

DNS Wasbenzine is minder schadelijk dan thinner of terpentine. DNA Wasbenzine is als verdunningsmiddel voor synthetische verven en spuitlakken te gebruiken.